Idén nyáron lesz a hivatalossá válásunk harmadik évfordulója, és boldogok vagyunk, hogy ezt az évfordulót veletek, sok olyan taggal együtt ünnepelhetjük, akik már évek óta tagjaink vagytok. Tehát idén év közben már bőven lesz köztetek olyan, aki zsinórban harmadik éve tag, így igényelheti, hogy az FC Barcelona pártoló tagja legyen. Sokatoknak idén adott lesz a megszakítás nélküli három éves penya-tagság, ami ennek a fő feltétele. 

A legfontosabbak alább a 2021-es tagság hosszabbításról: (Akik nem tudják / nem akarják végigolvasni az egész levelünket a tagság hosszabbítás kapcsán, a legfontosabb pontokat itt találják:)
1) a tagsági kártyák várható érkezése Barcelonából: március 15 – május 1-ig
2) ha felnőtt tag vagy 4.850 Ft-ot utalj ide: 12600016-11945966-93351271
2/b) ha szimpatizáns vagy: 1.990 Ft az összeg2/c) ha jótékony célra is fordítanál: adj hozzá a tagdíj összegéhez 2.000 Ft-ot
3) ha utaltál tagdíjat, töltsd ki a kártya és ajándékcsomag igénylő formot ITT
4) az összeállított csomagodat 2021. március 15 és 2021. május 15. között fogjuk feladni neked
5) ha be szerettél volna léptetni barátot, családtagot a penyába, március hónap folyamán megteheted, ha az itt leírtaknak megfelelően jársz el.

Ha most lépnél be a Penyábe: itt találod a jelentkezési folyamatot!
https://www.fcbarcelona.hu/legyel-tag/

Részletek:
Rendhagyó időszakban vagyunk, ezért rendhagyóan alakítjuk az idei tagdíjakat is. Ettől még igaz, hogy az egyesület a tagdíjakból tudja finanszírozni a működését, és tudja egész évben kiszolgálni a tagjait bármilyen ügyben, ami az FC Barcelonával kapcsolatos. Ezért kérjük, hogy a tagságod meghosszabbítása érdekében fizesd be az alább megadott határidőig a 2021-es évre szóló tagdíjadat.

tagdíjak a tavalyi évhez képest a covid-19 járvány hatásai miatt csökkennek!
Ennek fő okai, hogy a penya költségei és elvégzendő feladatai is visszaszorultak azáltal, hogy nincsenek mérkőzések, jegyigénylések, kevesebb munkafolyamat és adminisztratív feladat hárul az egyesületre és ti is jóval kevesebb előnyét láthatjátok most annak, hogy tagok vagytok. 
Illetve tisztában vagyunk azzal is, hogy szakmától, munkahelytől függően sokan lehettek olyanok, akiknek anyagi nehézségeket okoznak a járvány hatásai.

Ami változás 2020-hoz képest:

I) Tagdíjak

  1. a felnőtt tagdíjak 6.850 Ft-ról 4.850 Ft-ra csökkennek
  2. arányosan csökkennek a junior és senior (2.490 Ft) és a családi tagság (9.790 Ft) díjai is
  3. a fentiektől függetlenül azt kérjük, hogy aki aktuálisan megteheti, attól kérjük, hogy a normál tagdíjak és a 2021-es tagdíjak közötti különbözetet utalja el ugyanúgy felénk, mint eddig. 
  4. Az így beérkező különbözeteket elkülönítjük és jótékony célra fogjuk fordítani. Ezekről a célokról írunk részleteket alább.

II) Új ajándékok
Miután most meccsjegyekben nem tudunk segíteni, és a legjobb eshetőség szerint is csak ősszel lehet esélyünk arra, hogy ez változzon, igyekszünk olyan területen erősebbé válni, ahol tudunk. 
Ide tartozik, hogy jó néhány új penyás ajándéktárgyat készítettünk, ezek közül ingyen választhattok a tagságotok mellé, ha “normál, penyista státuszú” tagok vagytok. Ha még szimpatizánsok vagyok, javasoljuk, hogy váltsatok penyista státuszra. 🙂 

A tavaly már választható 
– kulcstartókon
– kitűzőken 
túl idén újdonság és választható:
– PB Budapestes sörnyitós hűtőmágnes
– PB Budapestes jegyzetfüzet
– PB Budapestes fém tolll
– PB Budapestes rendszámtábla tartó keret
– hivatalos FC Barcelona maszkok
– Magyarok a Barçáért DVD
– illetve bővítettük a korlátlanul választható penyás matricák körét is – főként a családokra gondolva.
Ezeknek a tárgyaknak a képei megtekinthetők a tagsági kártya és ajándék igénylő formunkon.

III) Penyista áron vásárolható tárgyak
A PB Budapest fő feladata, hogy minden tagjához közelebb hozzon mindent, ami FC Barcelona. Lehet ez meccsjegy, teljesen megszervezett utazás, szurkolói tárgyak, belépési lehetőség Barça-vonatkozású rendezvényekre, kedvezmények szolgáltatásokra vagy éppen egy Barçás film feliratozása. 
Tárgyak, relikviák tekintetében idén teszünk egy lépést, várhatóan még csak az elsőt, mert a kínálatot tervezzük később bővíteni. 
A penya nem tud webáruházként működni, és nem is fog. De célunk az, hogy bizonyos termékeket olyan áron legyen lehetőségetek megvásárolni, amire akár online, akár hagyományos boltokban biztosan nem volt és nem is lesz módotok.

Az első ilyen tárgyak a következők:
– hivatalos FC Barcelona maszkok (2.990 Ft helyett 1.899 Ft-ért)
– a 715 oldalas, nagy Kubala-könyv (Varró Krisztián, 2019) (5.990 Ft helyett 3.490 Ft-ért)
– Magyarok a Barçáért DVD (1.990 Ft helyett 899 Ft-ért)
– és hamarosan, néhány héten belül jelentkezünk egy általunk gyártatott különlegességgel is. Erről később fogunk beszámolni, amint egy elkészült darabról is tudunk küldeni képet 🙂 

IV) Penyista tagság szolgálati telefonszám, “Barça-vonal”
Igyekszünk mindig hangsúlyozni, hogy a tagságotokkal arra is jogosultak vagytok, hogy merüljön fel bennetek bármilyen igény vagy kérdés, ezekben lehetőségeinkhez mérten igyekszünk segíteni. 
Akár egy barcelonai utazás részleteivel kapcsolatban, akár hogy hol és mikor lehet esélyetek látni a játékosokat, miként juthattok hozzá olyan ajándéktárgyakhoz, amire leginkább vágytok, hogyan használjátok a penyista kártyátokat, vagy hogy melyik meccsel járhattok a legjobban anyagilag és élmény tekintetében ha előre terveztek.
Hogy az aktuálisan felmerülő kérdéseiteket első kézből és gyorsan tudjuk megválaszolni, mostantól a PB Budapestnek van állandó, tagokat kiszolgáló telefonszáma. Ha kérdésed van, hívd a “Barça-vonalat” a: +36 30 131 9637-es telefonszámon (Elérhetőség: H-P: 10.00-16.00) Ha éppen valamilyen okból nem tudjuk felvenni, visszahívunk.

V) Tagsági kártya és ajándék igénylő form 
A fentieket máris tudod igényelni a tagsági kártyáddal együtt az idei Tagsági kártya és ajándék igénylő formonCélunk, hogy minden évben, így idén is eljusson hozzád egy olyan Barçás csomag, aminek örülsz, és ami csak neked készül úgy, ahogyan összeállítottad. 
A csomagok kiküldések tervezett időszaka: 2021. március 15. – 2021. május 15.
A tagságért járó további – már ismert – előnyöket itt olvashatod el. Bízunk benne, hogy minden, meccsekkel kapcsolatos előnyt is minél előbb nyújtani tudunk, amint a járvány ezt megengedi.

VI) Tagdíj összegek és banki adatok

Az utalandó összeg, amennyiben

  • felnőtt penyista tagságod van, vagy arra szeretnél váltani (17-64 éves kor között): 6.850 Ft helyett 4.850 Ft
  • junior vagy senior penyista tagságod van (6-16 éves kor között és 65 éves kor fölött): 3.600 Ft helyett 2.490 Ft
  • baba-gyerek tagságod van (0-5 éves kor között): 0 Ft
  • családi tagságod van, vagy arra szeretnél váltani (2 felnőtt + 1-4 gyerek számára, akik 0-16 év közöttiek és egy háztartásban élnek): 13.900 Ft helyett 9.790 Ft
  • szimpatizáns tagságod van: 1.900 Ft (ne feledd, ha a szimpatizáns tagságod megszűnik, és később újra belépnél, már kell belépési díjat is fizetned, melynek összege 5.000 Ft)

Ide kérjük a tagdíjak utalását:

Számlaszám: 12600016-11945966-93351271 (*Új forint számlaszámne a régire utalj)
Számlaszám tulajdonosának neve: Penya Blaugrana Budapest Egyesület
Bank neve: TransferWise Europe SA
Közleménybe: T2021, NEVED, VÁROS*, UTCA* (pl. T2021, Minta József, Budapest, Perke u.) // T, mint tagdíj és az évszám, a könnyebb beazonosítás és visszakereshetőség érdekében.
* A felénk megadott lakcímmel megegyező város és utca!

Ha eurót utalnál az EU-n belülről, akkor az alábbi deviza számla adatokat használd:

Számlavezető neve: Penya Blaugrana Budapest Egyesület
Számlavezető címe: 1054 Budapest, Vértanúk tere 1. 2.em. 3.a.
IBAN: BE72 9670 6492 7116 (*Új számlaszám, ne a régire utalj)SWIFT / BIC: TRWIBEB1XXX
Bank neve és címe: TransferWise Europe SA
Avenue Louise 54, Room S52 Brussels 1050 Belgium
Közleménybe: T2021, NEVED, VÁROS*, UTCA* (pl. T2021, Minta József, Budapest, Perke u.) // T, mint tagdíj és az évszám, a könnyebb beazonosítás és visszakereshetőség érdekében //* A felénk megadott lakcímmel megegyező város és utca!

Amennyiben nem Magyarországról, de forintot utalnál, vagy EU-n kívüli országból utalnál bármilyen devizát, kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot. 

Utalási határidő: 2021. március 28. vasárnap, 23:59. (De ha tudsz, utalj MOST légy szíves, hogy ne felejtsd el később :))

Amint megérkezik a Penya számlájára a tagdíjad, átállítjuk a státuszodat a 2021-es évre, és ezzel együtt várjuk, hogy töltsd ki a tagsági kártya és ajándék igénylő formunkat, hogy a kártyák Barcelonából való beérkezése után ezeket és a választott ajándéktárgyakat automatikusan el tudjuk juttatni a megjelölt címedre.
Ha pedig gondoltál rá, hogy belépteted valamelyik családtagodat, barátodat, hogy szintén legyen tagunk, most van rá lehetőséged. A tagfelvétel március hónap folyamán nyitva van. Az itt leírtaknak megfelelően járjatok el

VII) “Álmok alapja” és további jótékonysági tevékenység: A 2020-as év pozitív értelemben nem lesz emlékezetes legtöbbünk számára, de annak örülünk, hogy volt módunk arra, hogy aktívan részt vegyünk jótékonysági programokban. 

  • juttattunk el kis Barçás ajándékcsomagokat a Boldogságcseppek Alapítványon keresztül karácsony előtt rászoruló családoknak
  • magunk is adományoztunk, és kértünk Titeket is, hogy segítsetek az 1 éves Burinda Zsombornak és családjának összegyűjteni a szükséges pénzt arra a génterápiás kezelésre, ami 700 millió forintba kerül. A napokban kaptuk a jó hírt, hogy a szükséges pénz összegyűlt, nektek is köszönhetően egy új élet kezdődik. Olyan – eleinte kilátástalan – kezdeményezésbe szálltunk be, ami végül sikeres lett. 

Idén sem csak egy dolgot szeretnénk támogatni, és várjuk a ti javaslataitokat is, hogy milyen szervezetet vagy milyen célt támogassunk anyagilag. Minden ilyen ötletet örömmel fogadunk. 
Az aktuális jótékonysági célok mellett viszont bevezetjük az “Álmok alapja” művésznéven futó kezdeményezésünket, melynek célja, hogy egy alapban folyamatosan gyűljön a pénz olyanok számára, akik a leginkább megérdemlik akár társadalmi, akár egészségügyi, akár élethelyzet révén, hogy eljuttassuk őket Barcelonába egy mérkőzésre. 
Olyanoknak segítve, akik számára ez önerőből elérhetetlen, de a segítségünk, segítségetek révén viszont valóban egy álmuk válik valóra. Amennyiben ismertek vagy találkoztok ilyen családokkal, személyekkel, kérjük jelezzétek felénk.
Az idei évre csökkentett tagdíjakon felül beérkező összegek- egyik felét helyezzük az “Álmok Alapjába”- másik felét helyezzük el tartalékba idei jótékonysági célokra.

VIII) Tagságért járó előnyök listája: Ezen a linken megtaláljátok, hogy milyen előnyöket élvezhettek 2021-ben a tagságotokért cserében – bízunk benne, hogy ősszel már minden előnyt a gyakorlatban is kihasználhattok.

Köszönjük szépen, hogy a tagunk vagy, számunkra ez azt jelenti, hogy megtisztelsz bennünket a bizalommal, hogy a magyar Barça-szurkolók hivatalos közösségét koordináljuk.

Köszönettel,
Penya vezetés