Október 23-án, szerdán Prágában vendégszerepelt a Barcelona a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, a mérkőzést pedig sok magyar szurkoló – köztük én is – a helyszínen tekintette meg a Penya Blaugrana Budapest első közös túrájának köszönhetően. Buzdításunkat végül siker koronázta, és a katalán csapat – igaz, hogy megszenvedve, de – 2-1 arányú győzelmet ünnepelhetett a remekül játszó cseh csapat ellen.

A Penya Blaugrana Budapest segítségével 75 szurkoló kapott jegyet az Eden Arenában  lejátszott Bajnokok Ligája meccsre, akik közül 49 hazai Barça-drukker együtt, busszal indult a Nyugati pályaudvar mellől Prága irányába. (A hitelesség kedvéért, itt még nem voltunk 49-en, a végső létszámot Győr mellett érte el a csapat.)

A prágai első állomás a jegyátvételi pont volt, ahol két fő kivételével – kicsivel később ők is hozzájutottak a becses papírfecnihez – a gyors és gördülékeny ügyintézés után mindenki a kezében tarthatta a meccsnézéshez nélkülözhetetlen belépőjét. Miután itt jól végeztük a dolgunkat, elfoglaltuk a szállást és megkezdődhetett a meccsre való hangolódás.

A stadionba 19:30 magasságában érkezett a magyar csapat, ahol rendkívül jó hangulat uralkodott már másfél órával a kezdő sípszó előtt is. A 19 370 néző befogadására alkalmas stadion légköre lenyűgöző, és a hazai szurkolók mellett a Barcelonát biztató majdnem 1000 szurkoló hangja tovább fokozta a hangulatot. Nem sokkal 20 óra után a csapatok kijöttek a pályára, hogy megkezdjék a meccs előtti bemelegítésüket. Nem ez volt életem első Barça meccse, melyet a helyszínen volt szerencsém megtekinteni, mégis gyermeki lelkesedéssel és örömmel mondtam a mellettem ülő szurkolótársamnak: „Nézd! Ott van Ter Stegen, és ide jön elénk melegíteni.” Aztán megérkeztek a még nagyobb labdazsonglőrök is Messi, Arthur, De Jong és a többiek személyében.

A kapusok után aztán nagyjából 20-25 perccel a meccs kezdete előtt kijöttek egy kicsit mozogni a gyepre a mezőnyjátékosok is, a bemelegítő gyakorlatokat néhány kapura lövés zárta.

Ezekkel a percekkel szép lassan közeledtünk a számomra az este csúcspontja felé, mikor is a két kezdőcsapat felsorakozott és felcsendült a Bajnokok Ligájának a himnusza. Az a dal a televízión keresztül is gyönyörű, de élőben hidegrázós élmény, valószínűleg életem végéig emlékezni fogok rá és ugyanolyan lelkesedéssel mesélem majd téli estéken az unokáknak. A mérkőzés csodálatosan indult, Messi hamar vezetést szerzett, de Slavia szép lassan egyre jobb teljesítményt nyújtott, a Barça pedig beleszürkült a mérkőzésbe, és végül a szerencse és természetesen Ter „A Fal” Stegen hatalmas bravúrjainak köszönhetően a katalánok három ponttal a zsebükben zárták a prágai éjszakát. A hangulatra és a szurkolók hozzáállására nem lehetett panasz, hiába álltunk fel a székeinkből többször egy-egy Suárez lehetőségnél és ültünk vissza csalódottan, miután az uruguayi csatár elrontotta azokat, a kedvünket ez nem szegte egy pillanat erejéig sem és végig, 90 percen keresztül biztattuk a „mieinket”.

A mérkőzés után visszamentünk a szállásra, és amíg néhány társunk nyugovóra tért, néhányan úgy döntöttünk, hogy megismerkedünk a csehek híres termékeivel, a sörökkel. Nagyon sok helyi vendéglátóipari egység ugyan éjfélkor zár, de sikerült találnunk néhány helyet, ahol megkóstolhattuk a méltán híres és nagyon finom cseh söröket.

Másnap délelőtt lehetőségünk nyílt még jobban megismernünk Prágát, egy kis szabadprogram után dél körül, boldogan ültünk fel a buszra és indultunk haza, ki Győrbe, ki Budapestre, ki az ország más pontjára.

A beszámolót írta: Uszkay Mátyás